Україна і світ

ЗСУ знищили 10 інструкторів з Ірану, що навчали окупантів користування дронами Shahed-136 – ЗМІ

За останній тиждень удари українських Збройних сил ліквідували 10 іранських інструкторів, які займалися навчанням російських солдатів використанню дронів-камікадзе Shahed-136.

Про це ізраїльському інформаційному агентству KAN повідомив український чиновник, пише Jerusalem Post.

Дані про ліквідацію іранців надійшли на тлі попереджень американських та українських офіційних осіб про те, що фахівці з Ісламської Республіки навчають росіян використовувати безпілотники в Криму.

Український центр національного опору заявив у середу, що іранські інструктори спостерігають за російськими силами, які запускають дрони-камікадзе з анексованої української території.

– Росіяни доставили іранських інструкторів на територію тимчасово окупованої Херсонської області та Криму для запуску безпілотників-камікадзе Shahed-136. Вони навчають росіян, як використовувати безпілотники-камікадзе, і безпосередньо контролюють запуск дронів по українських цивільних об’єктах, включно з ударами по Миколаєву та Одесі, – стверджує український посадовець із посиланням на дані з українського підпільного опору.

Прессекретар Пентагону бригадний генерал. Пет Райдер заявив у четвер, що “іранці перебували на території України, щоб допомогти Росії в операціях з безпілотниками”.

Представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив на пресбрифінгу 20 жовтня, що іранські інструктори діяли в Криму.

Представник ЗС ЗСУ раніше заявляв, що Україні вдалося збити 85% іранських безпілотників-камікадзе, випущених Росією.

Крім того, у п’ятницю Міністерство закордонних справ Ірану рекомендувало всім іранським громадянам, які перебувають в Україні, негайно покинути країну.

У четвер Міністерство оборони України заявило, що Іран використовує Україну як “випробувальний полігон” для своїх безпілотників, щоб підготуватися до майбутніх атак безпілотників на Ізраїль.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ГУР МО

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-21 23:38:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин