Україна і світ

ЗСУ змушують РФ перерозподіляти сили і перехоплюють стратегічну ініціативу – ISW

Збройні сили України, ймовірно, починають перехоплювати стратегічну ініціативу у війні. Вони змушують росіян перерозподілити сили та змінити пріоритети зусиль у відповідь на український контрнаступ.

Таку думку озвучили в Інституті вивчення війни (ISW). Американські аналітики звернули увагу на те, що через дії ЗСУ Росія все частіше перекидає особовий склад та техніку до Херсонської та західної частини Запорізької області зі Слов’янська та Сіверська, які вона, схоже, залишила.

– Підготовка України до контрнаступу в Херсоні і початкові операції цього контрнаступу разом з різким ослабленням російських сил загалом, мабуть, вперше дозволяють Україні почати активно формувати хід війни, – говорять в Інституті вивчення війни.

Також американські аналітики додають, що Росія передислокує військову техніку, зокрема артилерію та авіацію, з регіонів України до Криму.

Вони визнають, що російські війська раніше відводили або припиняли наступ на Харків і на південному напрямку, щоб зробити пріоритетним захоплення Луганської області. Але аналітики звертають увагу на те, що окупанти робили це за власною ініціативою.


Зараз же ситуація більше схожа на те, що російські сили реагують на загрозу українського контрнаступу в Херсонській області, а не свідомо вибирають цілі, на яких зосередити свої зусилля.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-05 12:51:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин