Україна і світ

ЗСУ зможуть відкинути війська РФ до лінії 23 лютого до кінця року – Ходжес назвав умову

Якщо Захід продовжить доставляти все обіцяне швидшими темпами, то українські сили зможуть відсунути російські війська до лінії 23 лютого до кінця цього року.

Таку думку висловив колишній командувач військами США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес в інтерв’ю РБК.

— Ситуація вже значно змінюється на користь України. Я очікую, що активні бойові дії продовжаться і взимку. Україна, ймовірно, захоче продовжувати тиск на російські сили, які, я вважаю, виснажені… І російська система логістики особливо виснажена, – сказав він.

Ходжес висловив упевненість, що ЗСУ зможуть відбити південь країни, але знову ж, за умови, що Захід продовжить доставляти все, що пообіцяв.

За його словами, більш “холодна фаза” війни вигідна лише Росії. Генерал припустив, що Україна не повинна дозволити цьому статися.

Ходжес зазначив, що Кремль розраховує, що західні уряди піддадуться тиску підвищених цін на газ тощо. Але додав, що не думає, що це “даність”.

— І, я очікую, що збиток економіці Росії і її власному населенню гірше, ніж вони повідомляють або чим ми бачимо. Я не думаю, що Путін має монолітну, нескінченну підтримку народу.

Також Ходжес заявив, що вважає малоймовірною ще одну наземну спробу наступу росіян з території Білорусі: Західна і українська розвідка виявить таке нарощування сил задовго до того, як його можна буде використовувати для нового наступу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-28 19:55:31