Україна і світ

ЗСУ збили 22 дронів-камікадзе, які запустила армія РФ по півдню України – Гуменюк

Російська армія випустила по південних областях України щонайменше 32 дрони-камікадзе іранського виробництва, 22 з яких збили українські захисники.

Про це заявила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк. За підрахунками, лише 10 безпілотників-камікадзе здійснили удари, але не всі з них були результативними.

– Ми підрахували, що 22 дрони було збито силами протиповітряної оборони. Тільки 10 влучили, але не всі ці влучання були результативними, – розповіла Гуменюк.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що дрони-камікадзе іранського виробництва Shahed-136 не мають високих тактико-технічних характеристик, однак дальність польоту становить близько 2 тис. км.

У середині вересня Збройні сили України офіційно повідомили, що наші бійці вперше збили такий дрон неподалік Куп’янська Харківської області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А через декілька днів війська РФ атакували Одесу дронами-камікадзе з Чорного моря. Два безпілотники зруйнували адмінбудівлю в припортовій зоні, загинула одна людина, проте тоді вдалося збити п’ять інших іранських дронів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-28 22:04:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин