Україна і світ

ЗСУ за тиждень пошкодили всі контрольовані РФ мости, що ведуть до Херсона – ISW

За минулий тиждень українські удари пошкодили всі три мости, що ведуть до міста Херсон та знаходяться під контролем війск РФ.  Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

24 липня війска РФ здійснили обмежені наземні наступи на північний захід від Слов’янська, на схід від Сіверська та на південь від Бахмута, а також здійснили обмежені наземні штурми в Херсонській області.

Також аналітики повідосляють, що проросійські інформаційні джерела називають появу в ЗСУ установок HIMARS поворотним моментом у війні. У ряді провладних Telegram-каналів з’являються повідомлення, що недавні українські удари по російських складах, вузлах зв’язку і тилових базах надають руйнівний вплив на розвиток майбутніх російських наступів.

Повідомляється, що російські війська змушені застосовувати на полі бою різні тактики укриття від HIMARS, включаючи заходи маскування і постійна зміна місця розташування угруповань техніки.

Така тактика не дозволяє армії РФ проводити масовані артилерійські обстріли, які вони широко застосовували в ході війни, про що свідчать дані NASA Fire Information for Resource Management.

Ключові висновки звіту аналітиків ISW:

  • Українська влада дедалі частіше визнає проведення українських контрнаступальних операцій у Херсонській області.
  • Кремль стикається зі зростаючим (хоча все ще дуже обмеженим) внутрішнім спротивом з боку етнічних меншин, які непропорційно несуть тягар російської війни в Україні.
  • 24 липня російські війська здійснили обмежені наземні наступи на північний захід від Слов’янська, на схід від Сіверська та на південь від Бахмута.
  • За минулий тиждень українські удари пошкодили всі три контрольовані Росією мости, що ведуть до міста Херсон.
  • Російські війська здійснили обмежені наземні штурми в Херсонській області.
  • Кремль продовжив створення регіональних добровольчих батальйонів і використовує приватні військові компанії для набору кадрів для генерування бойової сили.
  • Російська окупаційна влада продовжувала створювати умови для проведення референдумів про анексію на окупованих територіях і залучає російських цивільних для відбудови.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 152-гу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 10:12:28