Україна і світ

ЗСУ за п’ять днів відбили більше територій, ніж РФ захопила з квітня – ISW

Українські війська за п’ять днів звільнили більше територій, ніж окупаційні війська Росії захопили з квітня.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Вони зазначили, що українські сили прорвали російські позиції углиб подекуди на 70 км, і відбили 3 000 кв. км території з 6 по 10 вересня.

– Українські сили, швидше за все, захоплять саме місто Ізюм у найближчі 48 годин, якщо вони цього ще не зробили. Звільнення Ізюма стане найзначнішим воєнним здобутком України після перемоги у битві за Київ у березні, – зазначили в ISW.

Аналітики кажуть, що це б запобігло просуванню Росії на північний захід Донецької області вздовж траси E40, яку окупанти намагалися використати для обходу українських позицій на лінії Слов’янськ — Краматорськ.

Фото: ISW

Успішне оточення військ РФ, що тікають з Ізюма, призведе до знищення або захоплення значних російських сил і поглибить проблеми з живою силою та моральним духом росіян.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський повідомив, що станом на 9 вересня на Харківщині звільнили понад 30 населених пунктів.

Вже ввечері 10 вересня він заявив, що в межах активних контрнаступальних дій від початку вересня звільнено вже близько 2 тис. км нашої території.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 200-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-11 14:53:29