Україна і світ

ЗСУ взяли під вогневий контроль ситуацію з Антонівським мостом – генерал

Збройні сили України взяли під вогневий контроль ситуацію з Антонівським мостом у Херсоні. Про це в ефірі телемарафону повідомив генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Він уточнив, що оточення ворожих військ поки немає, але є загроза. Крім того, судячи з розмов окупантів, психологічний стан у них пригнічений.

– Росіяни бачать, що можуть залишитися в оточенні. Це оперативне оточення. Там є загроза для них. Можна подивитися на карту і помітити, що їхні війська знаходяться в такому анклаві на правому березі. Ми вогневими ударами, зокрема по цьому мосту, показуємо, які у нас є можливості. І що ми не тільки працюємо по мосту, а також по знищенню можливої понтонної переправи противника, – пояснив він.

19 липня в районі стратегічного Антонівського мосту в Херсоні пролунав вибух.

Наступного дня 72 окрема механізована бригада ім. Чорних Запорожців повідомила, що Україна завдала вже кількох ударів по Антонівському мосту через Дніпро на виїзді з тимчасово окупованого Херсона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наші військові пояснили, що знищення мосту частково заблокує окупантам шляхи для пересування військ та їхнього забезпечення. Вони будуть відрізані від основних сил і не зможуть швидко піти з Херсона чи перекинути додаткові війська до міста.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-23 14:23:48