Україна і світ

ЗСУ отримають іще більше танків Leopard та ЗРК Patriot від США, ФРН та Нідерландів — перші заяви зустрічі у форматі «Рамштайн»

Війна росії є найбільшою загрозою європейській безпеці від часів конфронтації між радянським союзом та США.

Про це у вступному слові під час десятого засідання Контактної групи у форматі «Рамштайн» повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

austin 1

«Жоден українець не повинен терпіти щоденні обстріли. Жоден український батько не повинен хвилюватися, що школу його дитини розбомблять. Жодна нація не повинна боротися за своє виживання проти іноземної сили вторгнення, яка знищує цілі міста та селища», — підкреслив Ллойд Остін.

За його словами, за останній рік Збройні Сили України здобули кілька вражаючих перемог на полі бою, водночас швидко сформувавши українську армію в сильну, професійну силу.

«І я хочу подякувати моєму доброму другові міністру Олексію Резнікову за його керівництво Збройними Силами України. Олексію, як завжди, ми з нетерпінням чекаємо почути від вас і вашої команди про те, що ви бачите на місці, і про ваші найнагальніші вимоги», — зазначив глава Пентагону.

reznikov 1 1

Він нагадав, що цього місяця Сполучені Штати оголосили про виділення Україні ще 400 мільйонів доларів допомоги на безпеку для підтримки точного вогню, артилерії та бронетехніки. Це пакет допомоги включає додаткові боєприпаси HIMARS, додаткові артилерійські снаряди, броньовані транспортні мости тощо.

«Коаліція країн, які дарують Україні танки «Леопард», продовжує зростати. І дев’ять країн зараз зобов’язалися надати більше танків Leopard», — повідомив Ллойд Остін.

Лише за останні три місяці члени цієї Контактної групи продемонстрували чудове лідерство у нарощуванні можливостей, необхідних Україні для захисту свого суверенітету та створення імпульсу на полі бою, включаючи понад дев’ять бригад танків та іншої броньованої техніки.

Крім того, глава Пентагону повідомив, що США, Німеччина та Нідерланди виступили з пожертвуваннями ЗРК Patriot.

«Багато інших країн забезпечили ППО меншої дальності. І Канада, і Німеччина надали свій внесок у системи протиповітряної оборони середньої дальності, такі як NASAMS і IRIS-T», — повідомив очільник Пентагону.

Він підкреслив: країни-партнери повинні забезпечити Україну всіма можливостями для майбутньої боротьби, включаючи запасні частини та пакети технічного обслуговування для підтримки критичних можливостей, які надають члени цієї Контактної групи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Зараз ми перебуваємо у вирішальному часі боротьби України за свободу. І ми всі повинні продемонструвати нашу незмінну рішучість і єдність. Це означає виконання наших зобов’язань — повністю та швидко», — зазначив Ллойд Остін.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-15 15:51:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин