Україна і світ

Зростає загроза наступу на Україну з території Білорусі – Генштаб ЗСУ

Сили оборони проводять заходи щодо забезпечення надійного прикриття державного кордону України та Києва з північного спрямування, оскільки загроза відновлення наступу російських військ із території Білорусі зростає.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

– Загроза відновлення ЗС РФ наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрям наступу може бути змінено на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн партнерів, – зазначив він.

За його словами, на це вказує агресивна риторика військово-політичного керівництва Росії та Білорусі, підготовка прихованої мобілізації, а також розгортання угруповання військ так званої союзної держави.

Громов розповів, що у Білорусі ЗС РФ розгортають підрозділи на аеродромах та об’єктах військової інфраструктури, зокрема на тих, які передані під повний контроль Росії.

– Водночас Республіка Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів. Вона розмістила на своїх летовищах літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу Калібр. Ми також на це реагуємо, – додав представник Генштабу.

Проте запевнив, що Україна готова до повторного наступу росіян з території Білорусі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– У разі ухвалення противником відповідного рішення про відкриття так званого другого фронту, а саме ведення наступальних дій з РБ, ми будемо готові до адекватної відповіді, – підсумував Громов.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-20 19:34:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин