Зовсім несолодкі продукти найбільше піднімають цукор в крові – роз’яснення лікарки
Соуси, делікатесне м’ясо і ковбаси, фруктові напої, солоне печиво і швидкі обіди на бульйоні підвищують рівень цукру в крові так само, як і сам цукор.
Багато хто заради здоров’я відмовився від солодощів і загалом від вживання цукру. Проте, навіть не підозрює, що небезпека чатує в несподіваних продуктах, зовсім не солодких на смак.
Дієтологиня і фахівець з фітотерапії лікарні Козятагі Університету Едітепе Букет Ерташ Сефер назвала найпопулярніші несолодкі, а часом навіть кислі та солоні продукти, які мають з обережністю вживати діабетики та люди, схильні до збільшення ваги.
Соуси
Чи любите ви використовувати соус під час їжі? Більшість відповість ствердно. Томатні, лимонні та гранатові кислі соуси, особливо в салатах, досить приємні на смак. Але в кожному з них міститься прихований цукор. І іноді спірно, від чого ви більше шкоди – від картоплі фрі чи від кетчупу…
Коротше кажучи, якщо ви любите соус, готуйте його самостійно. Це не так і складно, зате є гарантія, що він точно буде корисним.
Делікатесні м’ясні продукти, такі як салямі, ковбаса
Це група джерел білка. Так, хотілося б побачити поєднання м’яса і спецій тільки в правильних поєднаннях. Але більшість продуктів на ринку містять доданий цукор або крохмаль у кожній салямі та ковбасі.
Іншими словами, прихований цукор чи крохмаль може перетворитися на джерело вуглеводів і швидко підняти рівень цукру в крові.
Фруктові напої, в тому числі молочні
Хотілося б, щоб у них був тільки натуральний цукор із фруктів. На жаль, у більшість морсів і смузі додають цукор для поліпшення смаку й аромату. Те саме стосується молочних продуктів – кефірів, йогуртів із додаванням фруктів. Такий корисний для кишківника напій, як кефір, одразу перетворюється на напій, сприятливий для недружньої флори.
Печиво з сіллю
У той час як солодких продуктів стали уникати, солоні закуски почали вважатися безневинними. Але чи знаєте ви, що солоні продукти також можуть містити доданий цукор? Кренделі, солоні крекери, солоне печиво… Насправді в них міститься не лише цукор, а й безліч добавок.
Інакше кажучи, слід знати, що їхній вплив на рівень цукру в крові дуже суттєвий.
Джерело: Yeditepe Hastaneleri
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-31 16:53:26