Україна і світ

Зовсім інший рівень: боєць ЗСУ про західну військову техніку

Польські самохідні гармати Краб, які отримала Україна, показують себе винятково з найкращого боку.

Завдяки ним українські військові вийшли на якісно новий рівень, адже і гармати, і командирська машина оснащені сучасними засобами, де є і GPS-навігатор, і комп’ютер, до якого прив’язані всі машини.

Про це говорить командир самохідної артбатареї. За його словами, все це прискорює роботу. На машині управління під час руху командир може бачити всі свої машини – як вони розосереджені.

– Ця техніка набагато краща ніж та, що ми мали раніше, і на голову вища від тієї, що мають росіяни. Зразки озброєння, які ми використовували досі, також ефективні, і ми на них працюємо, але це — зовсім інший рівень, і навіть порівнювати їх недоцільно. Це — новий етап в озброєнні наших ЗСУ, – говорить командир.

Водночас у Defense Express наголошують, що такий формат управління, як у САУ Краб, дозволяє тримати дистанцію між установками до 1-1,5 км, і мінімізувати ризик накриття вогнем противника одразу всієї батареї, відповідно до настанов НАТО.

Це значно відрізняється від радянського стилю управління, коли батарея була зав’язана на одну бусоль, та інтервал між гарматами був максимум 100 м.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Армія Inform

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-08 17:17:01