Україна і світ
Зняти тривожність, заспокоїти нерви: десять продуктів, якими можна “заїдати” стрес
Чим можна без шкоди для здоров’я “заїдати” стрес, в стані якого через війну перебувають мільйони українців.
Авторитетні експерти онлайн-платформи Бережи себе підготували добірку з десяти здорових продуктів, які здатні позитивно впливати на нашу нервову систему.
Продукти, якими можна “заїдати” стрес:
- субпродукти є багатим джерелом вітамінів групи B, які необхідні для контролю стресу;
- яйця багаті вітамінами, мінералами, амінокислотами і антиоксидантами. Особливо цінний в їхньому складі — вітамін В4;
- жирна риба багата ненасиченою жирною кислотою Омега-3, яка підтримує хороші відносини з когнітивними функціями і психічним здоров’ям;
- петрушка насичена каротиноїдами, флавоноїдами і фітонцидами – антиоксидантами, які захищають від оксидативного стресу;
- часник містить багато сполук сірки, які сприяють підвищенню рівня глутатіону. Цей антиоксидант стоїть в першій лінії захисту організму від стресу;
- тахіні (кунжутна паста) є чудовим джерелом амінокислоти L-триптофану;
- насіння соняшнику є хорошим джерелом вітаміну Е, магнію, марганцю, селену, цинку, вітамінів групи B і міді;
- брокколі містить велику кількість магнію, вітаміну C і фолату, які, як показують деякі дослідження, ефективно борються з симптомами депресії;
- ромашку ще з давніх часів використовували як головне природний антистрес-засіб;
- ягоди чорниці мають високий вміст флавоноїдних антиоксидантів, які мають потужну протизапальну та нейропротекторну дію.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Береж себе
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-11 11:09:34