Україна і світ

ЗНО ніколи не було індикатором рівня знань – Гобачов

Зовнішнє незалежне оцінювання не дає уявлення про рівень знань – це відносний рейтинг, який використовується для зарахування вступників до ЗВО, пояснив освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі телемарафону.

– ЗНО ніколи не було індикатором рівня знань, ДПА могла б бути таким індикатором, але ми не приводили її три роки поспіль через пандемію, а тепер через війну. ЗНО – це відносний рейтинг, який використовується для зарахування вступників до закладів вищої освіти. Воно не може дати розуміння, на якому рівні знаходяться знання дітей, бо це відносні показники, – запевнив він.

Говорячи про національний мультипредметний тест (НМТ), Горбачов наголосив, що є серйозна домовленість, яка зумовлена вимогами безпеки, – до 10 серпня жодної конкретної нформації щодо проведення, його результатів не оприлюднювати.

– Звісно, ми маємо таку інформацію, але доки не завершиться основна сесія, нічого не коментуємо, – додав освітній омбудсмен.


Основна сесія НМТ стартувала 18 липня та триватиме до 10 серпня включно.

Точна дата, час та місце проведення з міркувань безпеки цьогоріч не публікуються. Уся ця інформація є у запрошеннях, які отримали вступники на своїх інформаційних сторінках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додаткова сесія НМТ відбудеться 16-20 серпня, а спеціальна – з 12 до 16 вересня.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-24 21:46:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин