Львівський портал

Знищення «Новочеркаська»: 74 окупанти загинули, ще 27 поранені, – ЗСУ

Внаслідок атаки на великий десантний корабель «Новочеркаськ» загинули 74 російські окупанти, ще 27 дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

Дані про кількість загиблих і поранених рашистів підтверджує лист головкома ВМФ РФ від 29 грудня, у якому він пропонує оголосили траур в місті Новочеркаськ у зв’язку зі смертю військових. Документ вдалося отримати активістам «Кібер Спротиву».

«26 грудня в ході підбиття атаки ЗСУ з застосування авіаційних керованих ракет у пункті базування Феодосія корабель Новочеркаськ отримав пошкодження. Цей інцидент забрав життя 74 моряків-чорноморців, ще 27 отримали поранення», – пише у листі командувач російського Військово-морського флоту Ніколай Євменов до керівництва міста Новочеркаськ.

photo 2023 12 29 19 29 35

Нагадаємо, у ніч на 26 грудня тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ «Новочеркаськ» в районі Феодосії (Крим). Після удару на судні почалась детонація боєприпасів.

Знімки з супутників й інші фото- та -відеоматеріали підтверджують вкрай серйозні пошкодження російського корабля. Про його стан після удару та про кількість жертв офіційно в Росії не говорять.

ВДК «Новочеркаськ» будувала для СРСР ще соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік задля проведення операцій в океані. Він здатен перевозити не лише значну кількість військових, а спорядження, зброї та боєприпасів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2023-12-30 11:01:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин