Україна і світ

Змушували вихваляти Кремль у школах: СБУ викрила колаборанток на Запоріжжі

СБУ повідомляє про викриття очільниць “департаменту освіти РФ” у Запорізькій області, які змушували вихваляти Кремль у місцевих школах.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Як зазначається, колишні чиновниці освітньої галузі добровільно вступили до “департаменту освіти” міста Токмак на Запоріжжі, створеного агресором. 

Вони отримали керівні “посади”, за що сприяли поширенню окупаційного режиму через місцеві заклади середньої освіти.

– Для цього закликали вчителів повертатися на “робочі місця” і викладати навчальну програму за російськими підручниками і прокремлівськими методичками. У разі незгоди пособниці ворога погрожували освітянам наслідками у вигляді незаконних переслідувань, – йдеться у повідомленні.

Також колаборантки залякували вчителів і організовували так звані “збори”, на яких публічно агітували за підтримку країни-агресора, виправдовуючи її злочини.

За перехід на бік ворога вони обіцяли “гарантувати” виплату російських зарплат, а також – лояльне ставлення від місцевого “районо”.

Слідство зазначає, що зловмисниці – колишня керівниця відділу освіти Токмацької міської ради та її заступниця. Вони підтримали окупантів ще на початку повномасштабного вторгнення.

Наразі вони продовжують переховуватись від правосуддя на захопленій території Півдня нашої держави.

Їм повідомили про підозру в умисному пособництву ворогові за попередньою змовою, скоєному групою осіб (ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 111-2).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляється, заходи для притягнення зловмисниць до відповідальності тривають.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-18 19:25:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин