Україна і світ

ЗМІ пишуть про держпереворот у Китаї та арешт президента Сі Цзіньпіна

Главу КНР Сі Цзіньпіна помістили під домашній арешт після того, як його зняли з посади командувача Народно-визвольної армії Китаю (НВАК).

Про це пише низка азіатських ЗМІ.

Так, індійський телеканал India TV повідомляє, що президент Китаю Сі Цзіньпін перебуває під домашнім арештом, а столиця Пекін зараз перебуває під контролем армії. Але й ця інформація зараз потребує підтвердження.

Також повідомляється, що міжнародні та внутрішні рейси до Пекіна та з Пекіна призупинено.

У повідомленні News Highland Vision йдеться, що екс-президент Китаю Ху Цзіньтао та колишній прем’єр-міністр Вень Цзібао переконали Сун Піна, колишнього члена постійного комітету, приєднатися до них та взяти під свій контроль Центральне бюро охорони, яке відповідає за безпеку президента та постійного комітету. правлячої Комуністичної партії Китаю.

Армійські конвої їдуть до Пекіна?

Відео, що з’явилися в соціальних мережах з різних облікових записів, припускають, що великі армійські колони прямують до Пекіна. Наприклад, на відео зняли 80-кілометрову колону військової техніки НВАК. Конвой нібито виїхав із регіону Хуанлай неподалік Пекіна.

Сі Цзіньпіна могли затримати в аеропорту

За різними повідомленнями, коли Цзіньтао і Цзібао взяли під свій контроль Центральне бюро охорони, Сі Цзіньпіна нібито затримали в аеропорту, коли він повернувся з Самарканда в Узбекистані, де він був присутній на саміті ШОС.

Також кажуть, що поки Сі Цзіньпін перебував у Самарканді, екс-прем’єр і колишній президент замишляли змову проти нинішнього лідера КНР.

Варто зазначити, що поки що немає жодної офіційної інформації про арешт глави Китаю.

Видання OneIndia вирішило перевірити інформацію про нібито арешт Сі Цзіньпіна і не знайшло підтвердження. На думку журналістів, затримання президента Китаю стало б міжнародною новиною, і про неї знали б усі провідні ЗМІ.

Директор центру досліджень Chicago Council Тереза ​​Феллон написала у Twitter: В інтернеті поширюються чутки про військовий переворот у Китаї та про те, що Сі Цзіньпін перебуває під арештом після того, як члени з КПК усунули його з посади командувача НВАК. Масове скасування польотів у Китаї – це просто військові навчання чи є ще щось?

Арешти китайських чиновників

Американський телеканал CNN повідомляє, що в Китаї до довічного ув’язнення засудили колишнього співробітника служби безпеки Сунь Ліцзюня. Йому звинуватили в корупції. Це рішення суд виніс напередодні ключових зборів Комуністичної партії КНР, які проводяться двічі на десятиліття.

Цього тижня до тривалих термінів ув’язнення було засуджено й інших членів політичної кліки (групи людей, об’єднані корисливими політичними та економічними інтересами – Ред.).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: India TV, OneIndia

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-24 19:50:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин