Україна і світ

Злякалися ЗСУ та партизанів: окупанти вивозять свої сім’ї з Мелітополя

Російські військовослужбовці почали вивозити свої сім’ї з тимчасово окупованого міста Мелітополь (Запорізька область). Це є наслідком ефективних дій Збройних сил України та партизанів.

Про деталі поінформував в ефірі загальнонаціонального телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Він підтвердив, що після вдалих ударів по мостах на Херсонщині, які здійснили ЗСУ, окупанти почали тікати з Херсона до Мелітополя. Водночас, за словами Федорова, є й ще один міграційний процес: навіть із Мелітополя рашисти почали вивозити свої родини.

– Дійсно, ми бачимо міграцію військових із Херсона до Мелітополя. Але також ми бачимо ще одну важливу міграцію: після того, як партизани та Збройні сили України активно відпрацювали цей тиждень, військовослужбовці вивозять свої сім’ї з Мелітополя. Ми це чітко бачимо, – наголосив Федоров.

Він уточнив, що паралельно російські окупанти розпочали так звану масову фільтрацію на вулицях та в будинках міста (тобто обшуки, перевірки місцевих жителів). Наприклад, після одного з підривів, здійсненого партизанами, окупанти здійснили обшуки в будинку, з якого було знято відео моменту вибуху. Рашисти намагалися знайти людину, яка це знімала, проте не змогли.

– Але міграція як військових з Херсона до Мелітополя є, так і вивезення їхніх сімей з Мелітополя кудись далеко і назавжди, – додав Федоров.


Він також поінформував, що в місті присутні представники всіх спецслужб РФ, які влаштовують терор українцям.

Попри складну ситуацію, всі керівники шкіл та дитсадків Мелітополя відмовилися співпрацювати з ворогом. Окупанти намагаються залякати батьків, щоб вони віддали дітей до школи 1 вересня. Вони хочуть зробити з дітей “живий щит” та змушують батьків писати заяви, що колектив шкіл не несе відповідальності за життя учнів. Федоров запевнив, що всі мелітопольські школи будуть працювати онлайн за українською програмою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У місті також продовжують працювати партизани. За словами Федорова, російські війська використовують Мелітополь як логістичний центр для перевезення боєприпасів та важкого озброєння, в основному залізницею. А тому однією з перших цілей партизанів є залізничні перевезення. Черговий міст був підірваний у ніч з суботи на неділю, і ворог досі не може його поновити.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 16:51:12