Україна і світ

«Зливали» ворогу позиції ЗСУ та вербували нових інформаторів — затримано агентів фсб рф

У різних регіонах України контррозвідка викрила ще двох агентів фсб, які розвідувати місця базування підрозділів Сил оборони та залучали «однодумців» до негласної співпраці з фсб.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Одним із них виявився мешканець Харківщини, якого на початку широкомасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник російської спецслужби», — йдеться у повідомленні.

Невдовзі агент виїхав до Сумщини як внутрішньо переміщена особа та мобілізувався до лав ЗСУ, де проводив розвідувально-підривну діяльність проти України.

Після військкомату його направили до навчального центру у Житомирській області, де він збирав персональні дані інструкторів з бойової підготовки, а також приховано «вивчав» систему охорони військового об’єкта.

Згодом мобілізованого передислокували у складі підрозділів українських військ на територію Донецької області, де він продовжив збирати розвідувальну інформацію на користь російських окупантів.

На сході України його цікавили місця базування і маршрути переміщення бойових підрозділів ЗСУ в районах Слов’янська і Краматорська.

До злочинної діяльності він залучив свого земляка, який після 24 лютого минулого року разом з ним переїхав до Сум як внутрішньо переміщена особа, а згодом — до Одеської області.

Погодившись на «пропозицію» російського агента, його поплічник отримав відповідний інструктаж і розпочав розвідувати місця базування підрозділів Сил оборони у причорноморському регіоні.

Насамперед він намагався виявити склади з артилерійським озброєнням та боєприпасами українських військ.

Обидва зловмисники передавали зібрані відомості агресору через закриті канали зв’язку у вигляді електронних координат з детальним описом прилеглої місцевості.

Крім цього вони постійно підшукували «однодумців» для їхнього подальшого залучення до негласної співпраці з фсб.

Контррозвідники Служби безпеки затримали обох зрадників на спробах чергової передачі загарбнику закритих відомостей та виявили смартфони із доказами законспірованого листування з представником російської спецслужби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-31 14:28:19