Україна і світ

”Зламали” до 30 млн акаунтів: у Львові викрили хакерів, які працювали на РФ

Служба безпеки України викрила групу хакерів, які діяли в інтересах РФ і “зламали” близько 30 млн акаунтів громадян України та Євросоюзу.

Як поінформували в пресслужбі СБУ, хакерське угруповання функціонувало у Львові. До нього входило декілька осіб, які встановили в своїх помешканнях спеціалізоване комп’ютерне обладнання.

Зловмисники “зламували” активні акаунти користувачів з України та ЄС за допомогою шкідливого програмного забезпечення, після чого отримували доступ до персональних даних.

Згодом львівські хакери продавали конфіденційну інформацію через анонімну платформу Даркнет. “Оптовими клієнтами” зазвичай були прокремлівські пропагандисти, які використовували дані українців та іноземців для створення паніки та розповсюдження фейкових “новин” начебто з фронту.

Метою рашистів було провокування масштабної дестабілізації в країнах.

Крім того, “зламані” акаунти використовувалися для розповсюдження брехні про суспільно-політичну ситуацію в Україні та Євросоюзі начебто від імені звичайних людей.

– За попередніми даними, хакери продали орієнтовно 30 млн акаунтів і одержали “прибуток” у розмірі майже 14 млн грн, – уточнили в СБУ.

”Зламали” до 30 млн акаунтів: у Львові викрили хакерів, які працювали на РФ / 3 фотографии

Кошти зловмисники отримували через електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney, що заборонені в Україні.

Під час обшуків у зловмисників виявили: мобільні телефони, сім-карти, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, жорсткі магнітні диски з персональними даними власників “зламаних” акаунтів.

Організатору хакерського угруповання повідомили про підозру за ч. 1 ст. 361-2 Кримінального кодексу України (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі співробітники СБУ проводять заходи для притягнення до відповідальності всіх винних.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-23 14:58:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин