Україна і світ

Зімітують вибух: окупанти готують провокацію на Запорізькій АЕС

Окупанти збираються зробити імітацію удару по об’єктах Запорізької АЕС і надалі звинуватити у цьому Україну.

Про це у коментарі РБК-Україна заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

– За останньою інформацією, окупанти продовжують елементи ядерного шантажу та ядерного тероризму. Найближчим часом вони готують провокацію, а саме – імітацію удару по об’єктах Запорізької атомної станції з елементами витоку ядерних матеріалів. Для цього на території ЗАЕС окупантами вже розміщені відповідні засоби ураження, – говорить він.

Юсов зазначив, що одразу після цього загарбники планують задіяти так званих експертів Росатому для нібито “фіксації” ударів. Паралельно також буде запрошено представників міжнародних структур та організацій, зокрема МАГАТЕ.

– Мета цієї провокації – звинувачення України в нібито обстрілі Запорізької атомної станції. Але головна мета росіян – це перешкоджання діям українських Сил безпеки і оборони щодо звільнення наших окупованих територій на Сході та Півдні України. Адже після цього окупанти можуть вимагати мораторій на військові дії, – пояснив представник воєнної розвідки України.

Він зауважив, що такі провокації з використанням елементів ядерних матеріалів, а також хімічної зброї російські військові найближчим часом можуть організувати по всій лінії фронту на Сході та Півдні країни.

Джерело: Енергоатом

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-26 22:17:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин