Україна і світ

Зі світлом на Новий рік: в Укренерго пояснили, які фактори впливають на відключення електрики

На новорічні свята в українських споживачів майже не виключали світло завдяки низці факторів. Очільник правління ПрАТ Національна енергетична компанія Укренерго Володимир Кудрицький розповів про стан енергосистеми та вимкнення електроенергії взимку в ефірі інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Я зараз як фокусник спробую відкрити секрет. По-перше, завжди на вихідні дні або на свята, зокрема, новорічні споживання падає. Маючи певний обсяг генерації електроенергії у системі, звичайно, на свята набагато легше та більше шансів покрити споживання, ніж у звичайні робочі дні.

Ефект падіння споживання нам дуже допоміг втримати на новорічні свята систему в такому стані, що ми дійсно перші два дні (1 та 2 січня) практично не відключали споживачів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Кудрицький поділився, що є ще два фактори, завдяки яким енергетикам вдалося не відключати світло українцям на новорічні свята.

– Другий фактор, який нам дуже сильно допоміг, – це була тепла погода. Всі пам’ятають, що Новий рік ми зустрічали з досить серйозним плюсом на стовпчику термометра. Чим вища температура навколишнього середовища – тим нижче споживання.

І є третій фактор, дійсно, так би мовити, енергетики приклали руку. Наприкінці року ми дуже активно попрацювали та повідновлювали мережі, роботу певних енергоблоків, які були розбиті, пошкоджені або перебували в ремонті до того. Так у нас співпали ці три фактори: погода, свята, під час який зменшується споживання, відновлення мереж і певного обсягу генерації, щоб дати людям додаткову електроенергію. Ці фактори привезли до того, що нам вдалося побалувати українців світлом в оселі.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-12 00:23:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин