Баклажани — один із найпопулярніших овочів, з яких готують різні страви світу — від грецької мусаки до французького рататуя.
Але серед кухарів, як новачків, так і професіоналів, часто виникає питання: чи потрібно чистити баклажан перед приготуванням?
Чи потрібно знімати шкірку з баклажана – всі за і проти
Відповідь залежить від декількох факторів, зокрема зрілості овоча, способу приготування та власних смакових уподобань.
Молоді баклажани — це справжній скарб на кухні. Їхня шкірка тонка, ніжна та не має гіркоти, тому її можна сміливо залишати.
Вона додає страві текстури та зберігає форму за термічної обробки.
Зрілі — зовсім інша річ. Що більше овоч зростає, тим грубішою стає шкірка. У деяких сортів вона може навіть набувати гіркуватого присмаку.
Тож якщо ви готуєте, наприклад, ікру з баклажанів чи бабагануш, шкірку краще зняти.
Спосіб приготування також відіграє роль. Для смаження або запікання баклажанів можна залишити шкірку, оскільки вона допоможе зберегти форму овоча.
Якщо ж ви варите або готуєте на пару, шкірка не обов’язкова, її можна зняти.
Баклажани дійсно можуть мати гіркуватий присмак. Але це дуже легко виправити — просто посоліть нарізані баклажани і залиште на 30 хвилин, щоб видалити надлишок вологи та гіркоти.
Після цього їх можна промити й готувати.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Epicurious
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 12:21:19