Львівський портал

Зі Львівщини оборонцям передали ще 450 дронів

У четвер, 26 вересня, у межах проєкту «Пташки Перемоги» зі Львівщини передали 450 дронів для українських воїнів, зібраних завдяки благодійному аукціону. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Кошти на їхнє придбання, а саме 5,6 млн гривень, зібрали під час благодійного аукціону, який організували Жидачівська, Ходорівська, Гніздичівська та Журавненська територіальні громади спільно зі Стрийською РВА.

Дрони для підсилення обороноздатності отримають воїни 77 окремої аеромобільної бригади ДШВ, 24 ОМБР імені Короля Данила, 420 батальйону, батальйону РАРОГ, батальйону Ахіллес, 11 прикордонного загону, інтернаціонального легіону.

«Сьогодні дуже важко – ворог, на жаль, безжально використовує авіаудари, але наші хлопці тримаються. І дрони, які ми передаємо, багато в чому допомагають їм вистояти. Наша перемога – це наше майбутнє, майбутнє наших дітей. Ми маємо об’єднатися заради цього спільного успіху», – підкреслив співзасновник проєкту «Пташки Перемоги» Олександр Тіщенко.

Довідка

Проєкт «Пташки Перемоги» – це всеукраїнська ініціатива, яку започаткували у березні 2023 року. Ініціативу, яка рятує життя воїнів і знищує ворогів, реалізовують волонтери Олександр Тіщенко та Ігор Дулин, засновник громадської організації «Добро. Дій». Спільно з владою, волонтерами, військовими команда збирає кошти, які скеровує на купівлю дронів. Команда проєкту організовує благодійні аукціони, а за зібрані кошти закуповує дрони та передає їх на фронт. Проєкт реалізують під патронатом начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

За півтора року діяльності благодійний проєкт передав на фронт 11 290 дронів, встановивши рекорд України як найбільша передача безпілотників з одного регіону. Завдяки підтримці небайдужих громадян вдалося зібрати 226 мільйонів гривень на закупівлю дронів для українських захисників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛОВА

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-26 19:21:45