Україна і світ

Журналісти знайшли російських солдатів, причетних до вбивств мешканців Київської області

Журналісти російського видання Важные истории встановили імена російських солдатів, причетних до вбивств місцевих жителів у селі Андріївці Макарівського району Київської області, коли селище перебувало під тимчасовою окупацією росіянами.

Зазначається, що їм зателефонували, а один із російських загарбників навіть зізнався у своїх злочинах під час розмови з кореспондентом.

Коли росіяни відступали, то залишили не лише сотні пограбованих осель, а й 25 фотографій, що були зроблені на вкрадений телефон місцевого мешканця. Саме ці знімки змогли встановити їхні особи. Видання стверджує, що це Даниїл Фролкін, Дмитро Данилов, Руслан Глотов, Іван Шепеленко.

Розмова з Фролкіним

За словами окупанта, він розповідає правду заради “пацанів”, яких після багатьох місяців відрядження хочуть знову відправити на передову. У першій розмові Фролкін підтвердив, що російські військові займалися мародерством. За його словами, особливо в цьому відзначився заступник командира по тилу полковник В’ячеслав Клобуков.

За кілька годин після першої розмови Фролкін запропонував журналістці зателефонувати в месенджері по відео і попросив увімкнути запис:

— Я, військовослужбовець військової частини 51460, гвардії єфрейтор, Фролкін Данило Андрійович, зізнаюся у всіх злочинах, які я скоїв в Андріївці, у розстрілі цивільного населення, обкраданні цивільного населення, вилученні у них телефонів і в тому, що наше командування в х** не ставить наших бійців, усю піхоту, що б’ється на передовій, на лінії фронту.

Потім Фролкін попросив покарати командирів Омурбекова Азатбека Асанбековича, підполковника Дмитренка, полковника Клобукова, і підполковника Романенка, який керував розвідкою, яка “вела росіян на смерть”. За його словами, розстрілювати людей наказав заступник командира бригади підполковник Прокурат.


Фролкін заявив, що командування бригади “не вважає пересічних солдатів за людей”. За його словами, полковник Омурбеков передавав командуванню неправдиву інформацію про неіснуючі успіхи бригади. Усю окупацію Андріївки, за словами військовослужбовця, командир “просидів у підвалі школи”, де розташовувався штаб.

Також Фролкін зізнався у вбивстві Руслана Яремчука, який нібито передавав координати російських військових.

Під час та після окупації в Андріївці, де до війни жили близько 1,5 тис. людей, знайшли 13 мертвих тіл із кульовими пораненнями. За розповідями місцевих, у селі розстрілювали без суду та слідства, часом навіть не забираючи в полон та не допитуючи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Важные истории

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 16:23:18