Львівський портал

Журналісти вперше показали, як українські військові запускають дрони по росії

Журналісти американського телеканалу CNN уперше показали, як українські військові запускають далекобійні дрони для ударів по об’єктах в росії. Вони зафіксували кадри запуску українського безпілотника «Лютий» наприкінці вересня 2024 року, який тієї ночі уразив склад боєприпасів у Котлубані, що у Волгоградській області. Про це повідомляє hromadske з посиланням на репортаж CNN.

Тодішню атаку організовували бійці Головного управління розвідки Міноборони України. Один із командирів підрозділу, який керував атакою, – військовий з позивним Вектор – розповів, що особисто контролював понад 500 таких далекобійних атак по росії.

Військові розповідали, що ціллю їхньої атаки є склад боєприпасів, а саме вагони поїздів, завантажені нещодавно доставленими іранськими ракетами, що стоять на території депо. Цей самий підрозділ організував масштабну атаку на склад у Торопці, що у Тверській області.

Водночас бійці ГУР МО визнають, що російська протиповітряна оборона відбиває багато атак українських безпілотників. Вони також зазначили, що якщо США дозволять Україні бити західним озброєнням вглиб території рф, то ефективність далекобійних атак може зрости з 50% до 95%.

«Ми не просимо лише про дозвіл відправити ракети в будь-яку точку росії, ми говоримо про зброю, яка може допомогти нам перенести цю війну з нашої території», – додає Вектор.

Як повідомляв Львівський портал, 29 вересня Сили оборони завдали ураження по арсеналу зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських загарбників поблизу селища Котлубань Волгоградської області рф.

Арсенал атакували близько о 02:30 за допомогою 120 ударних дронів-камікадзе різних типів українського виробництва. Відстань до цілі – понад 600 кілометрів. Цю атаку організували бійці ГУР, ССО, СБУ, СЗР та ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: скриншот із відео

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-17 11:23:13