Львівський портал

Журналіст, який розслідував схему «яйця за 17 грн», повідомив про залякування

Журналіст Юрій Ніколов, який у січні 2023 року розповів про схему із закупівлею продуктів для військових за завищеними цінами, заявив про залякування. Про це він повідомив у Facebook.

За словами Ніколова, 14 січня йому і його сусідам «влаштували скандал». Невідомі люди ломилися у двері, кричали, щоб журналіст «йшов служити» та обклеїли двері папірцями.

«Мене не було вдома, ходив до друга дивитись фінал турніру по снукеру … Тому ці уроди лише налякали мою стареньку маму, що після онкології живе зі мною, бо більше ні з ким – другий син в Авдіївці, дорослий онук – на Куп’янському напрямку», – написав Ніколов.

Згодом після нападу на квартиру журналіста телеграм-канал «Карточний офіс» опублікував пост, у якому стверджувалося, що невідомі – нібито військові, які «приїхали з нуля на ротацію, щоб передати повістку журналісту».


«Я навіть не знаю якому дегенерату прийшла в голову така ідея по залякуванню журналіста. Рік тому Резніков просив СБУ відкрити справу по підриву обороноздатності за мою статтю по корупції на військових закупівлях», – написав журналіст.

Голова правління ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін припустив, що цей Telegram-канал може бути пов’язаний з Офісом президента.

«ОП може дуже легко спростувати це припущення – достатнього затримати провокаторів, а через них – організаторів та замовників», – написав Віталій Шабунін.

У коментарі hromadske Ніколов висловив припущення, що ці люди можуть бути пов’язаними або з російськими окупантами, або з «якимись недолугими хворими на голову корупціонерами», які у спробі залякати журналіста «підставили президента Зеленського та Офіс президента».

«Знаючи мою діяльність, багато людей зробили висновки, що це якось пов’язано з владою. Ну, висновки логічні, обґрунтовані, але які базуються виключно на тому, що хтось щось думає. Жодних фактичних даних для цього немає», – додав він.

Нагадаємо, в розслідуванні журналіста йшлось про те що, тамтешні посадовці купували харчі для війська за цінами, у два-три рази вищими за ринкові.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-15 15:27:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин