Україна і світ

Жовтень буде неспокійним для валютного ринку: експерт дав прогноз курсу долара

З початком жовтня долар в обмінниках здорожчав. Курс валют у банках України також стрибає.

Економіст Олександр Хмелевський у коментарі Фактам ICTV говорить, що готівковий валютний курс живе власним життям.

Як і очікувалося, після девальвації (зниження курсу національної валюти щодо інших валют, – Ред.) він знову відірвався від безготівкового.

Експерт нагадав, що у вересні курс долара досяг 43 грн за $1. Він пояснив, що це сталося, зокрема, через дефіцит готівкової валюти та оголошення Росією часткової мобілізації. Нацбанк підкріпив каси комерційних банків готівковою валютою, що призвело до зниження готівкового курсу.

– У жовтні попит на готівкову валюту залишатиметься високим. Це може призвести до подальшої девальвації гривні в межах 43-45 грн за $1, – прогнозує економіст.

Олександр Хмелевський додав, що в умовах повномасштабної війни, коли ті чи інші події суттєво змінюють настрої на ринку, спостерігаються різкі коливання валютного курсу.

Тому в жовтні ми можемо спостерігати, як різке зростання курсу, так і його падіння. Не виключено, що спроба Росії анексувати тимчасово окуповані українські території і погрози Путіна ядерною зброєю можуть призвести до різкої девальвації – зниження курсу гривні.

Але позитивні новини з фронту, відмова РФ від активізації військових дій, навпаки, можуть призвести до різкого зростання курсу гривні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом Олександр Хмелевський прогнозує, що жовтень буде неспокійним місяцем для валютного ринку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-03 17:07:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин