Львівський портал

Жорстоко побив пенсіонерку палкою: старості села на Львівщині переглянули вирок

Старості села у Стрийському районі, який жорстоко побив палицею пенсіонерку, не вдалось уникнути покарання. Суд переглянув виправдувальний вирок і призначив новий – півтора року за ґратами. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про 66-річного чоловіка, старосту одного зі сіл Стрийського району. Його імені не називають, однак за даними Zaxid.net звати посадовця Богдан Габрусь.

Доведено, що посадовець у серпні 2021 року побив 76-річну місцеву мешканку Христину Бугрінець, причиною стало те, що вона пасла корову поблизу школи. Під час конфлікту чоловік вирвав із рук жінки дерев’яну палку, на яку та опирається при ходьбі, та почав бити нею. Під час численних ударів по тілу потерпілої палка зламалась. Проте обвинувачений на цьому не зупинився, а продовжив бити стареньку іншою частиною кийка, що лишився у руках.

Пенсіонерка отримала множинні гематоми по всьому тілу, перелом променевої кістки, пальців та інші травми. Такі тілесні ушкодження класифікували як середньої важкості.

Районний суд спершу виправдав старосту. Проте прокурори не погодились із таким рішенням і подали апеляційну скаргу, за якою справу призначили на новий розгляд. Під час нього прокурори довели вину посадовця.

За даними журналістів, у розпорядженні яких є текст нового вироку, Богдан Габрусь своєї вини спершу не визнавав. Він стверджував, що не бив пенсіонерку, а вона нібито сама впала і травмувалась. Втім зрештою під час останнього слова у суді посадовець таки визнав свою вину.

Потерпіла стверджувала у суді, що вигнала корову зі стайні та хотіла її прив’язати, але тварина втекла у бік школи. Жінка пішла по неї, спираючись на дерев’яну палку. Підійшовши до корови, пенсіонерка побачила, як до неї наближається староста села. Богдан Габрусь, за словами Христини Бугрінець відігнав корову з футбольного поля, вихопив у неї з рук палку та почав бити її по тілу, голові, нозі, руках. Від такої кількості ударів палка зламалась.

Після цього жінка прийшла у магазин та попросила продавця її сховати, заявивши, що її побив староста села. Вона також подзвонила у поліцію та згодом була госпіталізована у лікарню.

Відтак 66-річного чоловіка визнали винним у нанесенні середньої тяжкості тілесних ушкоджень, що спричинило тривалий розлад здоров’я (ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у вигляді 1 року і 6 місяців позбавлення волі.

Також староста села має виплатити Христині Бургінець 56 тисяч грн моральної та матеріальної шкоди, а також компенсувати судові витрати. Вирок ще можна оскаржити.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-07 13:02:17