Україна і світ

Жодних табу: міністр ЗС Франції про постачання винищувачів Україні

Франція не має жодних табу, які могли б стосуватися постачання бойових винищувачів Україні. Зокрема, представники французького уряду обговорювали цю тему з українською делегацією, яка приїхала до Парижа.

Про це заявив міністр Збройних сил Франції Себастьян Лекорню на пресконференції з главою Міністерства оборони України Олексієм Резніковим у Парижі.

– Щодо літаків президент Франції вже висловився. Наша доктрина дуже зрозуміла: у нас немає жодних табу. Міністр прибув до нас із членами Генштабу, щоб обговорити потреби. Звісно, авіація – частина потреб України, – сказав Лекорню.

Лекорню зазначає, що позиція Франції, яка стосується постачання зброї Києву, полягає в тому, що відповідне озброєння Україна має використовувати лише для самооборони.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відповідаючи на запитання журналістів, міністр оборони України повідомив, що під час переговорів з Францією не говорили про конкретний вид або назву літака.

– Будь-який літак – це платформа, ми не обговорювали назву або бренд літака, ми обговорювали платформу. Тактична авіація теж є елементом протиповітряної оборони, – зазначив Резніков.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-31 23:13:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин