Україна і світ

Жодних доказів порушень, пов’язаних із неналежним використанням Україною військової допомоги — Білий дім

Сполучені Штати Америки не зафіксували жодного випадку неналежного використання озброєння чи військової техніки, яку вони передали Україні.

Про це під час пресбрифінгу повідомив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

«Ми не бачили жодних доказів того, що були якісь кричущі порушення, коли йдеться про управління безпековою допомогою, яка надійшла в Україну», — наголосив Джон Кірбі.

Він додав, що разом із американськими українські посадовці також поділяють стурбованість щодо забезпечення належної підзвітності та прозорості речей, які потрапляють на поле бою та переміщуються навколо нього.

«Ми вітали нагляд Конгресу за цим, а також їхні заклики до додаткової роботи. Фактично, зараз ми залучили трьох генеральних інспекторів Міністерства оборони США, щоб допомогти керувати наглядом за підзвітністю. Ми вважаємо, що все це добре, і ми будемо продовжувати над цим працювати», — зазначив Джон Кірбі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, наприкінці січня 2023 року до України прибули представники Державного департаменту США, Міністерства оборони та Агентства з міжнародного розвитку (USAID) задля покращення незалежного нагляду за допомогою США Україні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-30 11:52:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин