Україна і світ

Жодна європейська країна не застрахована від візитів військових злочинців РФ – Зеленський

Жодна європейська країна не застрахована від візитів російських військових злочинців.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на 17-му Стратегічному форумі у Словенії.

– Коли ми говоримо про це, ми маємо на увазі не тільки тих, хто обіймає високі посади в російській ієрархії. Йдеться про тисячі різних людей з паспортом громадянина Росії, – заявив Зеленський, перерахувавши всіх, хто причетний до забезпечення російської армії: інженери, представники спецслужб, пропагандисти тощо.

Президент також зазначив громадян РФ, які мовчать про злочини в Україні, не протестують та не боряться, навіть коли перебувають у повній безпеці у Європі.

Зеленський наголосив на тому, що європейським країнам необхідно запровадити повне ембарго на всі відносини з країною-агресором, оскільки одного разу російські туристи “отримають наказ і стануть зовсім не туристами”.

– Так не має бути. Всі у Європі повинні від цього захищатися. Російський терор – це однакова загроза для всіх нас. Хто не бореться проти терору, той підтримує його та поділяє відповідальність за всі його наслідки, – додав він.


Крім цього, президент заявив, що втома від війни в Україні є великим ризиком для всього світу, оскільки Росія – це стратегічна проблема і її треба вирішувати.

– Ми всі боїмося втоми від війни, і Росія має певні успіхи на цьому напрямі. Ми говоримо про ціни на газ, ціни на енергоносії. Це те, чого Росія добивалася – ось вам через війну ціни на газ. Через війну – ось вам ціни на нафту, через війну – ось вам голод, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас говорячи про боротьбу українців, Зеленський додав: Не можна втомитися від боротьби за своє життя.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-29 23:41:50