Україна і світ

Жест доброї волі: Яковина розповів, коли російські війська можуть піти з Херсона

Міжнародний оглядач Іван Яковина вважає, що до зими російська армія вийде з Херсона, а президент РФ Володимир Путін заявить про так званий жест доброї волі.

Про це Іван Яковіна розповів в ефірі Радіо НВ.

На його думку, на майбутній відступ окупантів із Херсона вказує на те, що вони крадуть і вивозять культурні цінності, а також змушують місцевих жителів виїжджати.

— Крадуть картини з картинних галерей, з музеїв вивозять експонати, пам’ятники вивозять, навіть могилу князя Потьомкіна випатрали, що ще раз доводить: вивезли спочатку мертвих, потім — живих, бо для Путіна мертві, підземні, нижчі важливіші, ніж живі, — зауважив Яковина.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він також вважає, що жодні нові мобілізовані, яких відправляють на правий берег Дніпра, окупантам не допоможуть. Ці підрозділи потрібно забезпечувати, а всі переправи знаходяться під вогневим контролем ЗСУ.

– Чим більше людей буде в Херсоні, тим складніше постачатиме цей Херсон. А взимку це буде ще важче. Якщо буде невелика крига на Дніпрі (а там вона може бути, хоч і не гарантовано), то кораблі не ходитимуть. А криголам ти туди не притягнеш, де ти його візьмеш? І возити понтонними, поромними переправами не вдасться. Словом: повністю зупиниться постачання. Можливо, тільки трубою йтиме паливо туди, — зазначає оглядач.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-07 11:45:52