Україна і світ

Жертв може бути більше: прокуратура про братське поховання в Ізюмі

Після звільнення окупованих територій у Харківській області весь світ побачив нові численні злочини російських військових.

Зокрема, масове поховання, що містить понад 400 могил, було виявлено в Ізюмі, після того, як його звільнили з-під російської окупації.

Але жертв може бути більше, оскільки не можна виключати, що в деяких могилах може бути більше одного тіла. Про це в ефірі телемарафону Freedom повідомив спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

– Також було знайдено одну братську могилу українських військових. У ній було поховано 17 людей. За яких обставин вони загинули і хто їх ховавав, встановлюватиме слідство. Загалом трагедія у Харківській області щонайменше у кілька разів більш масштабна, ніж Буча. Адже практично у кожному селищі, яке перебувало під окупацією, є багато місць, де є одна, дві, три, пять, десять могил, – пояснив він.


За словами Дмитра Чубенка, на одному з тіл, яке ексгумували з масового захоронення в Ізюмі, на руках і шиї була мотузка. Це може вказувати на те, що людтину катували і після цього вбили.

Також він додав, що більшість могил датовані березнем, тому можна припускати, що переважна більшість людей загинули внаслідок ворожих артобстрілів або “зачисток”, які проводили російські окупанти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Харківська обласна прокуратура

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-17 14:44:50