Україна і світ

Жданов розповів, як слід обладнати кордон із РФ після закінчення війни

Після закінчення війни Україні не будуть потрібні укріплені кордони на прикладі того, як вони обладнані в Ізраїлі чи Туреччині. Достатньо буде укріпленого держкордону, як того вимагає міжнародні норми та правила.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму Youtube каналі.

Його запитали, як має бути обладнано кордон між Україною та Росією після закінчення війни.

– Кордон має бути обладнаний так, як нам пропонували в проєкті Стіна. Це типовий проєкт для цивілізованих країн. Він, до речі, застосовується у Європейському Союзі. Я навіть не прихильник того, як пропонують ізраїльський чи турецький варіант, – сказав Жданов.

На його переконання, українсько-російський кордон має бути обладнаний відповідно до міжнародних норм та правил.

– Це має бути бетонний надолб, жолоб, контрольно-слідова смуга, сітчаста огорожа з колючим дротом. За потреби її може бути посилено, як зробили Поляки на кордоні з Білоруссю, – сказав Жданов.

При цьому військовий експерт пояснив, що функція кордону має полягати в тому, щоб незаконно вона не могла бути перетнута. Проте кордон має бути обладнаний охоронними системами спостереження, вважає військовий експерт.

– Якщо наша розвідка дає дані, що противник починає зосереджувати якісь сили, накопичувати якісь матеріальні засоби безпосередньо чи неподалік прикордонної зони, то у нас мають бути готові війська, щоб вийти на готові рубежі оборони для прикриття державного кордону, – сказав Олег Жданов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він нагадав, що коли російські війська збиралися вздовж кордону Сумської та Житомирської областей, тоді необхідно було розгортати військові частини та виводити в оперативні райони для прикриття держкордону.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-26 00:12:22