Україна і світ

Жданов розповів, чи підуть українські війська в Крим після звільнення Херсону

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чи підуть українські військові в Крим, якщо звільнять Херсон від російських окупантів.

За його словами, цей варіант є цілком реалістичним, якщо в української армії вистачатиме сил та зброї.

– Якщо буде достатньо сил та коштів, то, звичайно, так. Треба відразу заходити в Крим, звільняти його і тим самим перекривати постачання військ та стовпити там нашу територію. Сьогодні там мотострілецьких, танкових підрозділів дуже мало. Там переважно ремонтно-відновлювальні, системи ППО, системи берегової охорони та сили Чорноморського військово-морського флоту. А так, в принципі, кількість військ не така вже й велика, – сказав Жданов.

Експерт зазначив, що в такому разі українці повинні розділити угруповання на два напрямки, щоб частина сил заходила в Крим, а решта – стримувала натиск російських військ з Донецької області.

– Важко спрогнозувати, як саме розвиватимуться події. Все залежить від постачання зброї. Максимум місяць чекати, коли проясниться ситуація з угрупуванням російських військ на правому березі Дніпра і з просуванням наших військ уздовж Дніпра на лівому березі, – додав Жданов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Олег Жданов

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-21 23:00:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин