Україна і світ

Жданов пояснив, де зникли 400 тис. російських контрактників

У Росії значна частина військових, які підписали контракт для проходження військової служби, були відправлено на службу в Росгвардію через недостатню комплектацію складу цього силового підрозділу РФ.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів на своєму Youtube каналі.

Його запитали, куди зникло 400 тисяч контрактників із армії Російської Федерації, враховуючи те, що Кремль вербує на війну проти України зеків та іноземців із ПВК.

– Справа в тому, що режим Путіна в якийсь момент почав занепадати, тому що починає наростати протиріччя між елітами і між владою і суспільством… Передбачаючи цю ситуацію, у 2017 році Путіну запропонували створити Росгвардію як додаткову правоохоронну силову структуру федерального значення. І у 2017 році Держдума РФ проголосувала закон за створення Росгвардії чисельністю 200 тисяч осіб, – сказав він.

Олег Жданов додав, що після цього почалася масова комплектація з огляду на те, що в Росгвардії відсутні призовники, а формується ця нова силова структура РФ виключно з контрактників.

– Оскільки охочих особливо не набралося, почали переманювати із збройних сил Росії до Росгвардії. Але в Кремлі комусь здалося мало і у 2018 році Путіну доповіли, що потрібно зробити 400 тисяч людей. І у 2018 році Держдума проголосувала зміни до закону про Росгвардію, яким створюються 400 тисяч осіб, – каже військовий експерт.

Крім того, у 2019 році в Росії різко почали збільшувати кількість солдатів строкової служби, зокрема, проводячи призовну кампанію на окупованому півострові Крим, сказав він.

Таким чином, стверджує Олег Жданов, із збройних сил Російської Федерації було “викачано” основну кількість контрактників, а зараз у Росії солдатів строкової служби масово закликають підписувати контракт після трьох місяців служби.

– Як тільки він підписує контракт, то він одразу опиняється в Україні. А приїхавши в Україну, він розуміє, що це квиток в один кінець. Йому кажуть, що він звідси поїде або як двосотий, або як трисотий, убитий чи поранений, – розповів Жданов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше в Головному управлінні розвідки при Міноборони повідомляли, що в Росії не можуть сформувати нові підрозділи армії через брак бажаючих брати участь у війні проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-25 23:16:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин