Україна і світ

Зеленський зустрівся з членом Кабінету президента США: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з постійною представницею США при ООН та членом кабінету американського президента Ліндою Томас-Грінфілд у Києві сьогодні, 8 листопада.

Серед обговорюваних тем – ситуація на фронті та ракетний терор російської армії, внаслідок яких пошкоджено до 40% енергосистеми України. Тому необхідний захист неба та створення повітряного щита для уникнення подальших ударів по критичній інфраструктурі.

– Обговорили багато важливих тем, розповів про ситуацію на фронті та ракетний терор Росії. Цілеспрямованими атаками пошкоджено майже 40% наших об’єктів енергетичної інфраструктури. Першочергове завдання – невідкладне створення повітряного щита над Україною, – наголосив глава держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами президента України, окремо сторони говорили про світову продовольчу безпеку, яку ставить під загрозу Росія. Зеленський зазначив, що реалізація зернової угоди дала можливість забезпечити харчами країни Африки, Азії та Європи.

– Окремо поспілкувалися про світову продовольчу безпеку. Завдяки реалізації зернової ініціативи мільйони людей в країнах Африки, Азії та Європи забезпечуються продовольством. Необхідно, щоб зернова угода продовжувалася надалі. Україна готова залишатися гарантом світової продовольчої безпеки, – зазначив президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-08 21:00:56