Україна і світ

Зеленський закликав держави ГА ООН підтримати резолюцію щодо річниці вторгнення РФ

Україна закликала країни, що входять до Генеральної Асамблеї ООН, підтримати резолюцію щодо річниці повномасштабного вторгнення Росії.

Про це написав президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Twitter.

– Надзвичайна спеціальна сесія ГА ООН відновила роботу та розгляне питання всеосяжного, справедливого та сталого миру відповідно до принципів Статуту про суверенну рівність і територіальну цілісність. Ми закликаємо кожну відповідальну державу підтримати завтра резолюцію, – написав він.

Нагадаємо, в ніч проти четверга, 23 лютого, в Генасамблеї ООН відбувається засідання 11-ї надзвичайної спеціальної сесії, за підсумками якої відбудеться голосування щодо резолюції з нагоди річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Напередодні голосування глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія веде кулуарну роботу з представниками держав, намагаючись їх відрадити голосувати за резолюцію.

Раніше в МЗС говорили, що президент Володимир Зеленський хотів особисто виступити на засіданні ГА ООН напередодні першої річниці вторгнення РФ, однак рішення про візит глави держави так і не ухвалили.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дивитись онлайн-трансляцію засідання ГА ООН у кількох мовах перекладу можна за цим посиланням.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-23 04:45:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин