Україна і світ

Зеленський візьме участь у саміті ЄС через відеозв’язок – президент Євроради

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у засіданні Європейської ради на рівні глав держав та урядів. Зустріч запланована 23-24 березня у Брюсселі за допомогою відеозв’язку.

Про це йдеться в запрошенні листа президента Європейської ради Шарля Мішеля, направленому на адресу лідерів ЄС.

– Колеги, я запрошую вас на майбутнє засідання Європейської Ради 23 та 24 березня у Брюсселі. Ми розпочнемо у четвер. Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш приєднається до нашого обговорення за робочим ланчем. Після цього ми обговоримо Україну. Зеленський приєднається до нас у режимі відеоконференції. Ми, як завжди, підтвердимо нашу непохитну відданість справі допомоги Україні, – йдеться у листі.

Президент Євроради зазначив, що ця допомога містить проведення роботи з притягнення до відповідальності воєнних злочинців, використання заморожених російських активів і згуртування світової спільноти навколо заснованого на правилах міжнародного порядку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз дивляться

– У лютому ми працювали над терміновим розширенням виробництва та постачання боєприпасів в Україну. Наша мета – надати Україні 1 млн боєприпасів протягом наступних 12 місяців і забезпечити адекватне фінансування. Нам необхідно збільшити виробничі потужності європейської оборонної промисловості, – наголосив Мішель.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-22 00:18:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин