Львівський портал

Зеленський відхилив візит Гутерреша до України через його поїздку на саміт БРІКС у рф, – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський відмовив генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу у візиті до України після того, як той приїхав на саміт організації БРІКС у російську Казань. Про це пише AFP із посиланням на високопоставлене джерело, близьке до президента України, передає hromadske.

«Після Казані [Гутерреш] хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит. Тому Гутерреша тут не буде, саме через приниження здорового глузду і міжнародного права в Казані», – сказав співрозмовник агентства.

На полях саміту БРІКС генсек ООН зустрічався з російським лідером володимиром путіним. Під час переговорів із ним Гутерреш казав, що «російське вторгнення в Україну було порушенням Статуту ООН і міжнародного права».

Утім українців обурив сам візит генсека ООН до росії. У мережі поширювали фото, де той пригощається російським короваєм після того, як прибув на саміт, а також схиляє голову перед путіним і тисне йому руку.

Як повідомляв Львівський портал, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн BRICS.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Фото: president.gov.ua/Офіс президента

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: president.gov.ua/Офіс президента

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-25 16:22:05