Україна і світ

Зеленський та прем’єр Чехії Фіала підписали спільну декларацію щодо членства України в НАТО

Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України.

Церемонія підписання відбулась у Маріїнському палаці у понеділок, 31 жовтня.

Документ визначає пріоритетні напрями співпраці між Україною та Чехією в межах стратегічного курсу нашої держави на набуття повноправного членства в НАТО.

Як наголосив Володимир Зеленський, це – перший документ, який Україна підписує з метою прискорення євроатлантичної інтеграції.

– Ми зафіксували цією декларацією, що посилюватимемо співпрацю, щоб забезпечити стандарти НАТО в Україні. Чехія підтвердила, що підтримує нашу державу в тому, щоб ми стали повноправним членом Альянсу щойно дозволять умови, – сказав президент.

У декларації окремо відзначено намір Чехії продовжити надання потужної військової, технічної, оборонної та гуманітарної підтримки Україні.

Зеленський подякував чеським друзям України й особисто прем’єр-міністру Петру Фіалі за лідерство в питанні євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Будемо працювати, щоб такі спільні декларації були підписані й з іншими державами – членами НАТО, – зазначив президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-31 21:56:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин