Україна і світ

Зеленський розкритикував президента Бразилії за нейтральну позицію у війні РФ

У середу, 20 липня, президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю бразильському телеканалу Globo, що не оцінив позицію нейтральності лідера Бразилії Жаїра Болсунару у війні РФ проти України, оскільки нам потрібна підтримка.

– У мене була вчора розмова з президентом Бразилії… Він мені сказав мені, що він підтримує Україну, її суверенітет та територіальну цілісність. Я дуже хочу вірити, що так воно й буде. Він сказав мені, що Бразилія сприймає з болем усе, що відбувається в Україні, але має позицію нейтральності, – заявив Зеленський.

Він наголосив, що не може підтримати таку позицію бразильського лідера. Як приклад він навів нейтральність низки європейських країн за часів Другої світової, що спричинило захоплення Гітлером усієї Європи.

– Я не вважаю, що в умовах війни у ​​світі можна бути нейтральним. Друга світова війна: нейтральність дала можливість фашизму з’їсти половину Європи, а згодом захопити всю Європу. Не можна бути десь посередині і казати, що я готовий бути посередником. У чому? У війні? Між ким та ким? – поцікавився президент.

Зеленський додав, що відбувається війна Росії проти народу України на нашій території. Він нагадав, що вісім років тому росіяни вже захопили частину нашої території і було багато людей, які хотіли бути посередниками чи нейтральними.

– Це й дозволило Росії розпочати другу хвилю захоплення української території. Ось що таке нейтральність, – вважає глава держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Зеленський повідомив, що у розмові сказав Болсунару, що розраховує на підтримку бразильського президента та його країни.

– Якщо завтра на вас, не дай боже, хтось нападе, ми точно не будемо в нейтральності. Яка б не була історія стосунків у нас із Бразилією – якщо хтось порушить ваш суверенітет чи, не дай Боже, вбиватиме людей – як я можу сказати, що я в нейтральності? Я не маю права. Нейтральністю ми даємо можливість Путіну думати, що він не наодинці із собою у цьому світі. Ось і все, що ми хочемо, – резюмував президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 18:19:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин