Львівський портал

Зеленський про вбивство Фаріон: досліджуємо всі версії, включно з тією, що веде в Росію

Українські правоохоронці продовжують розслідувати вбивство мовознавиці й екснардепки Ірини Фаріон у Львові і розглядають декілька версій, включно з причетністю Росії до злочину. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Зранку вже були нові доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника Служби безпеки України Василя Малюка щодо розслідування вбивства Ірини Фаріон. Відпрацьовуються всі доступні камери спостереження, триває опитування свідків, обстежується територія кількох районів. Досліджуються всі версії, включно з тією, що веде в Росію», – сповістив глава держави.

Убивцю продовжують шукати. Правоохоронці працюють у посиленому режимі, до роботи залучені представники СБУ, МВС та прокурори. Низка високопоставлених правоохоронців присутня безпосередньо у Львові.

«Вдячний кожному, хто допомагає розслідуванню. Мої співчуття сім’ї та всім близьким Ірини Фаріон», – додав Володимир Зеленський.

Як повідомляв Львівський портал, ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Сам нападник утік. У Львові та області проводять пошукову операцію. Згодом у мережі з’явились фото юнака, який є ймовірним стрільцем.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Слідство розглядає декілька версій мотиву вбивства: громадська та політична діяльність Ірини Фаріон, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що винні у злочині мають понести покарання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-20 10:30:59