Львівський портал

Зеленський привіз Папі Римському картину «Бучанська різанина: Історія Марічки»

Президент Володимир Зеленський подарував Папі Римському Франциску картину «Бучанська різанина: Історія Марічки», щоб ще раз привернути увагу світу до звірств, яких зазнав український народ. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Vatican News.

Картина авторства Володимира Козюка та Владислава Задворського показує жахи в Бучі очима Марічки – уявної дівчинки, на очах якої російські солдати катували та вбили її батька, матір і бабусю.

«Марічка стояла серед руїн свого життя, серед уламків, які колись були її домом. Вона знала, що світ більше ніколи не буде таким, як раніше. Але також вона знала, що в її серці горить незламна віра в те, що Україна відродиться, що правда і справедливість переможуть. Цей біль, ці втрати ніколи не забудуться, але вони стануть основою для нової, сильнішої України», – так описали картину її автори.

Як зазначається, Зеленський хотів передати Папі Римському цей подарунок, щоб ще раз привернути увагу світу до звірств, яких зазнав український народ.

Розмова за зачиненими дверима між Зеленським та Папою тривала понад пів години. Темою були війна та мир для України, яку Понтифік називає «мученицькою».

Нагадаємо, 11 жовтня Зеленський прибув до Ватикану на зустріч з Папою Римським Франциском.

Основним питанням під час зустрічі із Папою Франциском було повернення українців із російського полону. Зокрема, Зеленський згадав, що в полоні в росії загинула журналістка Вікторія Рощина.

Глава держави сказав, що Україна розраховує на сприяння Святого Престолу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ОП, Facebook/Volodymyr Koziuk

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-11 16:04:15