Львівський портал

Зеленський представив план перемоги членам Сенату та Палати представників США

У Вашингтоні президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з двопартійними делегаціями Сенату та Палати представників Конгресу США. Під час цих зустрічей глава держави ознайомив американських політиків із ключовими пунктами плану перемоги. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

На зустрічі з лідерами демократів і республіканців у сенаті, зокрема Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом, обговорили ситуацію на фронті та першочергові потреби української армії. А також спільне виробництво зброї та ключові напрямки подальшої американської підтримки. Пріоритет України – додаткові системи ППО та ракети до них.

Окремий фокус розмови – посилення санкційного тиску на державу-агресорку, а також використання доходів від заморожених російських активів для потреб України.

У зустрічі з представниками Палати Конгресу, зокрема з лідером демократів Гакімом Джеффрісом та головами комітетів із закордонних справ і збройних сил, обговорили захист енергетичної мережі й підготовка до зими, блокування постачання західних компонентів державі-агресорці, розвиток українських далекобійних засобів і їх застосування. Зеленський також закликав інвестувати в українське оборонне виробництво.

Крім того, обговорили забезпечення вільного судноплавства в Чорному морі та успіхи України у знищенні Чорноморського флоту рф.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Сергій Лещенко зазначав, що ключовим моментом плану перемоги є отримання дозволу від міжнародних партнерів, зокрема США, на удари по військових об’єктах на території росії.

Зеленський підкреслив, що повноцінна реалізація плану перемоги можлива лише за умов рішучої підтримки з боку союзників.

Серед основних аспектів плану, за даними журналістів, – продовження міжнародної допомоги для України, а також гарантії безпеки для України, що нагадують 5 статтю НАТО, однак про власне вступ до Альянсу не згадується. Проте керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що запрошення України в НАТО є частиною плану перемоги. План також передбачає продовження наступальних дій у Курській області.

На зустрічах із віцепрезиденткою США Камалою Гарріс та президентом Джо Байденом Зеленський представив ключові моменти цього плану. Зокрема обговорили його дипломатичні, економічні та військові аспекти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ОП

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-27 10:13:52