Україна і світ

Зеленський може особисто відвідати саміт G20, якщо там буде Путін – Подоляк

На Банковій розглянуть можливість особистої присутності президента України Володимира Зеленського на саміті Великої двадцятки (G20), який відбудеться восени цього року в Індонезії.

Можливу поїздку українського лідера на захід прокоментував в одному з інтерв’ю радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він зазначив, що формат участі Зеленського в саміті (поїздка або відеозвернення) буде вирішуватися вже ближче до його проведення.

Подоляк нагадав про позицію глави держави залишатися на території України під час повномасштабної війни. Тим більше, що онлайн-формати дозволяють брати участь у будь-яких самітах.

Водночас якщо кремлівський диктатор Володимир Путін таки наважиться прилетіти на саміт G20, на Банковій розглядатимуть необхідність особистої присутності й президента України. Як пояснив Подоляк, щоб відстоювати українські позиції.

– Якщо (на саміті, – Ред.) буде присутній Путін, то безумовно, треба буде думати про необхідність нашої присутності. Тому що присутність Путіна будь-де, на будь-якому саміті опосередковано означає, що організатори саміту легітимізують позицію Росії, яка напала на суверенну державу. Ви ніби даєте таким чином знати всім іншим: дивіться, ми вважаємо, що Росія мала право прийти і вбити українських дітей. Треба так до цього ставитися, – зазначив Подоляк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він додав, що якби Росія отримала юридичний статус країни-спонсора тероризму або країни-терориста, це суттєво б обмежило її можливості для участі в будь-яких самітах чи переговорах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-09 16:47:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин