Україна і світ

Зеленський летів до Вашингтона у супроводі літака-розвідника НАТО та винищувача F-15

Президент України Володимир Зеленський після того, як побував цього тижня на східній лінії фронту, зокрема у Бахмуті, вирушив до Польщі поїздом. А там пересів літак ВПС США.

Про це повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС.

Борт із президентом супроводжували винищувач F-15 та літак-розвідник НАТО.

Повідомлення про візит Зеленського до Вашингтона почали поширюватися на початку цього тижня, але вони не були офіційно підтверджені до ранку середи.

Візит обговорювався місяцями, але останні приготування було зроблено швидко — два президенти говорили про нього 11 грудня, а за три дні Зеленському було надіслано запрошення.

Не дивно, що офіційної інформації про поїздку не публікувалося — навіть у мирний час під час президентських візитів суворі заходи безпеки, а у воєнний час ризики ще вищі.

Оскільки над територією України закрито повітряний простір, то Володимиру Зеленському, швидше за все, довелося таємно приїхати поїздом до Польщі, де його помітили рано-вранці в середу на залізничній станції в прикордонному місті Перемишль.

Потім Зеленський із групою супроводжуючих підійшов у колоні автомобілів, що чекають, серед яких чорні Chevrolet Suburban — улюблена модель уряду США.

Незабаром після цього польотні дані показали, що Boeing C-40B ВПС США, який, ймовірно, перевозив Зеленського, злетів з аеропорту Жешува.

Літак попрямував на північний захід у бік Великобританії, але перш ніж він увійшов у повітряний простір над Північним морем, літак-розвідник НАТО просканував місцевість. Відомо, що море патрулюють російські підводні човни.

Американський винищувач F-15, який вилетів із бази у Британії, супроводжував рейс президента України протягом шляху.

Після прибуття до Вашингтона Володимиру Зеленському надали охорону секретної служби — як і всім главам держав, які приїжджають. Але оскільки Зеленський є президентом країни, яка перебуває у стані війни, співробітники служби безпеки виявляли підвищену пильність.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Попри побоювання візит президента України пройшов гладко. У четвер Зеленський ненадовго зупинився у Польщі на шляху додому, щоб зустрітися зі своїм колегою Анджеєм Дудою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-23 15:06:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин