Україна і світ

Зеленський: Курська операція виконує свої завдання і йде за планом

Фото: Офіс президента

Операція українських військ у Курській області РФ виконує свої завдання та розгортається за планом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запоріжжя.

Зеленський про операцію на Курщині

Глава держави припустив, що дії українських сил на Курщині можуть зменшити тиск ворога на двох напрямках.

Зараз дивляться

— Курська операція виконує свої завдання і йде за планом. Щодо складнощів на Покровському і Торецькому напрямках, то ми вважаємо, що Курська операція також може вплинути на це. Може бути зменшення загострення через зменшення кількості російських військових. Але поки що там складно, – сказав Зеленський.

Зеленський зауважив, що головною ціллю Росії завжди була повна окупація Донбасу. Саме тому окупанти зосередили там найбільш бойові російські бригади.

Він також додав, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів йому, що у російських загарбників там дві доби немає просувань.

Зазначимо, що до Запоріжжя президент прибув із робочою поїздкою разом із прем’єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом. Вони відвідали одну із запорізьких шкіл, де розпочався навчальний рік в онлайн-форматі.

Курська операція: що відомо

Українська армія від початку серпня проводить операцію у Курській області РФ. За цей час у полон вдалось захопити чимало російських військових, а РФ втратила контроль над 100 населеними пунктами.

Метою операції на Курщині є захист від російських обстрілів жителів прикордонних регіонів України, а також створення буферної зони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На пресконференції 27 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що події у Курській області РФ є оборонною операцією, а не окупацією. Він додав, що Україні не потрібні чужі землі та громадяни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 17:24:28