Львівський портал

Зеленський із прем’єром Греції приїхав до зруйнованого «Шахедом» будинку в Одесі

У середу, 6 березня, президент України Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом вшанували пам’ять українців, які загинули від російської атаки на житлову багатоповерхівку в Одесі. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Політики поспілкувались із мешканцями пошкодженої дев’ятиповерхівки та сусідніх будинків. Люди розповіли про свої переживання під час ворожої атаки та подякували всім службам і місцевій владі за порятунок та необхідну допомогу.

Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих унаслідок російської атаки та побажав швидкого одужання постраждалим.

Водночас він наголосив на важливості забезпечення всім необхідним тих, хто втратив житло.

«Щодо квартир, втрати документів – із цим обов’язково допоможуть. Усі отримають компенсації за знищене житло. Міська й центральна влада проконтролюють це питання», – сказав глава держави.

be7355e17806c29140cffa98ec909bf4 1709736842 extra large

Зруйнований під’їзд не підлягає відновленню, його мають демонтувати, а основні конструкції решти будинку – зміцнити. Заяви на отримання компенсації за програмою «єВідновлення» подали власники 12 знищених квартир, ще шестеро – у процесі оформлення заявок та збору документів.

Нагадаємо, в ніч на 2 березня росіяни атакували Одесу «Шахедами». Один із них влучив у житлову 9-поверхівку на проспекті Добровольського, 134. Загинули 12 людей, п’ятеро із них – діти. Ще дев’ять осіб отримали поранення. У будинку повністю зруйновано 18 квартир та пошкоджено 36 квартир.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ОПУ

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-06 18:19:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин