Україна і світ

Зеленський: Гарантія миру після війни – це притягнення керівництва РФ до відповідальності

Президент Володимир Зеленський закликав посилювати союзи та співпрацю, щоб позбутися всіх видів залежності від Росії.

Про це він заявив у своєму виступі на Чорногорському безпековому форумі.

— Маємо гарантувати собі достатню кількість і ефективність зброї для повноцінного захисту в небі, на землі, на морі та в кіберпросторі – у цій війні, що її вже веде Росія проти України, та у будь-якій новій війні, якщо Росія захоче поширити бойові дії зараз чи повторити агресію в майбутньому.

Зеленський наголосив на важливості санкцій проти Росії. Він додав, що вони повинні не просто діяти, а регулярно посилюватися, щоб держава-агресор не встигала адаптуватись.

Він подякував усім, хто підтримує таку політику та усім, хто працює разом з Україною для того, щоб кожен російський убивця і кат отримав законне покарання.

— Я не сумніваюся в перемозі України. Ми можемо повернути мир і свободу всій українській території. Успіхи наших воїнів на передовій це доводять.

Але хочу, щоб можна було сказати, що не сумніваюсь і в повній безпеці Європи та кожного з наших народів після цієї війни. Це також можливо. Ми знаємо правильні відповіді на ключове запитання нашого часу, а отже, мир буде.

У своєму зверненні Зеленський підкреслив, що впродовж років керівник Росії та його оточення відчували повну безкарність.

— Вони зруйнували демократію у своїй країні і почали руйнувати все навколо Росії. Вони звикли красти те, що їм подобається, і купувати тих, хто повинен був захищати від них національні інтереси тієї чи іншої держави.

Вони почали війну проти України у 2014 році, тому що відчули, що їм за це нічого не буде. Це їм показала війна проти Грузії. Вони здійснили повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, бо не вірять, що світ зможе притягнути їх до відповідальності.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він додав, що притягнути керівництво РФ до відповідальності означає гарантувати довгостроковість миру після війни в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-08 19:28:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин